Når du læser om en slankekur, vil der ofte være forslag til, at du skifter lyst brød ud med mørkt, spiser frugt i stedet for slik og en lang række andre tiltag, der gør, at du ender med at spise sundere – og dermed kan tabe dig.

Det samme er tilfældet, når du gerne vil gøre noget godt for klimaet, så verden kan komme ud af den klimakrise, som den er i. Der handler det dog om, at du erstatter de klimatunge aktiviteter med nogle mindre CO2 udledende. Men hvordan kan den almindelige borger bidrage?

Se på fugle i stedet for at se TV

Vi danskere ser rigtig meget TV hver dag. Mange ser tre timers TV eller mere. Hvis alle danskere begyndte at se mindre TV, ville det derfor være noget, der kunne ses på Danmarks samlede CO2 regnskab. Derfor er det en god idé for dig, at du vænner dig af med at se så meget TV.

I stedet kan du for eksempel se på fugle i haven… Okay, måske er det ikke den mest sindsoprivende aktivitet, men blot et eksempel på, at der er meget andet og mere givende at lave end at se så meget TV. Er du ikke lige til fuglekiggeri, så gør noget mere af det du holder af, tag på flere ture, læs den bog du aldrig har fået begyndt på eller andre ting, som ikke bidrager negativt til CO2 udledningen.

Spil online spil i stedet og se kampene hjemmefra

Når du tager til en sportskamp, vil du typisk tage bilen eller offentlig transport, købe noget fastfood, drikke en øl og så tage hjem igen. Det er måske ikke noget, du tænker tæller voldsomt ned i dit CO2-regnskab, men du udleder både CO2, når du sidder i bilen eller bussen. Desuden er også fastfood og øl, som jo er et must på stadion, nogle CO2 tunge varer.

Så saml i stedet gutterne lidt oftere og se kampen i TV, mens I evt. spiller online spil – det er mindst ligeså hyggeligt og godt for miljøet og klimaet.