Du kan spare mange penge, hvis du har et klimavenligt hus. Forbrugsudgifterne løber nemlig stærkt, hvorfor der ofte er god økonomi i en energibesparende renovering af boligen.

Samtidig er det godt for klimaet med et gennemrenoveret hus, hvilket også er rart at tænke på. Vi har nemlig kun denne ene jordklode, hvorfor vi skal passe godt på den.

Nybyggede huse er klimavenlige

Når du bygger et nyt hus i dag, så kan det laves utroligt klimavenligt. Der er desuden skrappe krav til nye huse, så det er faktisk lovpligtigt at bygge klimavenligt.

Dette er en god måde til at mindske forbruget, og det er faktisk ikke specielt dyrt at bygge i klimavenlige materialer. Det handler mest om tilstrækkelig isolering og en moderne varmekilde. Det kan være jordvarme, fjernvarme e.l.

Renover dit gamle hus

Har du købt et gammelt hus, så kan der være mange penge at spare, hvis du renoverer det godt. Samtidig kan du få tilskud fra håndværkerfradraget, når du foretager energibesparende tiltag på dit hus.

På denne måde er det endnu mere fordelagtigt at renovere dit hus, da du får et stort skattefradrag. Den lave rente og skattefradraget har gjort, at det nu er billigere end nogensinde at renovere din bolig.

Samtidig vil du spare masser af penge i energiudgifter, hvilket både hjælper din økonomi og klimaet. Det er derfor win-win med energibesparende arbejde på huset.

Spar på varmen

Udover de energibesparede tiltag, så kan du også spare energi og penge, hvis du følger nogle generelle råd. Når du lufter ud, så skal du gøre dette hurtigt. Skab gennemtræk i hele boligen i 5-10 minutter, så har du luftet effektivt ud.

Sluk radiatorerne imens, da de ellers vil pumpe alt for meget varme ud. Tænd for varmen igen, når du har lukket vinduerne. Sørg også for at holde radiatorerne fri for luft, da der ellers går en masse varme til spilde. Luft derfor radiatorerne ud med jævne mellemrum.