Politik for persondata og datasikkerhed

350 Klimabevægelsen i Danmarks politik for persondata og datasikkerhed lever op til EU’s persondataforordning og dansk lovgivning i øvrigt.

Vi oplyser konsekvent vores medlemmer og andre interesserede om, hvornår vi indsamler persondata og hvordan vi bruger dem. Som medlem eller bruger skal du altid selv give aktivt tilsagn eller frivilligt give oplysninger, for at vi og andre medlemmer kan bruge dem.

Vi videresælger aldrig persondata til tredjepart.

Indsamling og brug af medlemsdata

Når du melder dig ind i 350 Klimabevægelsen i Danmark, skal du indtaste en række oplysninger på vores hjemmeside. Navn og område er obligatoriske og kan ses af alle andre medlemmer. Brugernavn og mailadresse er obligatoriske, men kan kun ses af vores administratorer, den medlemsansvarlige og den økonomiansvarlige.

Du er ikke forpligtet til at opgive dit rigtige navn til din profil på hjemmesiden, men hvis du betaler kontingent med betalingskort eller PayPal, skal du anføre dit rigtige navn på betalingssiden. Hvis du betaler via direkte bankoverførsel, har du kun stemme- og opstillingsret på vores landsmøder, hvis du har anført dit rigtige navn ved indbetalingen.

Derudover skal du sætte kryds ved, at du er mindst 13 år, jfr. Persondataforordningens artikel 8, og besvare vores spørgsmål om, hvorvidt du vil modtage telefonopkald eller ej.

Hvis du sætter kryds ved ”Jeg vil gerne ringes op…”, kan vores medlemsansvarlige ringe til dig og byde dig velkommen. Du kan også vælge at du gerne vil modtage opringninger generelt – eller at du slet ikke vil kontaktes pr. telefon, medmindre du har aftalt andet, f.eks. gennem vores interne beskedsystem.

Alle andre oplysninger er frivillige. Hvis du oplyser dem, vil de kunne ses af alle andre medlemmer, når de er logget ind. Formålet med oplysningerne er at gøre det let for vores medlemmer at finde hinanden.

Vi indsamler ingen personfølsomme oplysninger, medmindre du selv vælger at fortælle om dem i din præsentation. Det kan f.eks. dreje sig om organisatorisk erfaring fra fagforeninger eller politiske organisationer. Det er valgfrit, om du vil uploade et profilbillede eller ej og om billedet forestiller dig selv.

Personer, der hverken har medlemskab eller en særlig status som ”frivillige” efter godkendelse fra Landsudvalget, har ikke adgang til medlemsprofilerne.

Opbevaring af data

Medlemsoplysninger og andre persondata indhentes via vores SSL-sikrede hjemmesider. De opbevares i databaser, som ligger på servere i Falkenstein i Tyskland og administreres af vores hosting-udbyder, AzeHosting.

Hvis vi laver underskriftindsamlinger, registrerer og opbevarer vi oplysningerne i højest 18 måneder, regnet fra det tidspunkt, hvor oplysningerne er indsamlet. Derefter bliver oplysningerne slettet, medmindre du aktivt vælger at forny dem.

Et medlemskab i 350 Klimabevægelsen i Danmark gælder for et år. Hvis du ikke fornyer dit medlemskab eller anmoder om at blive frivillig, sletter vi din profil senest 18 måneder efter din seneste indbetaling eller anmodning.

En gang om måneden scanner vi vores hjemmesider med antivirus og tager backups af siderne og dermed vores medlemsdata. De enkelte backups opbevares af webmasteren og gemmes på to forskellige harddiske. Gamle backups slettes efter højest 18 måneder. Derudover sørger AzeHosting for en daglig sikkerhedsbackup af siderne, som opbevares i 14 dage hos AzeHosting selv.

Adgang til medlemsdata

Klimabevægelsens webmaster, dens medlemsansvarlige og økonomiansvarlige har adgang til alle de oplysninger, der registreres om dig. Hvis en af disse personer udskiftes, udskifter vi også de adgangskoder, der giver adgang til oplysningerne. De tidligere tillidspersoner overdrager samtidig deres gemte persondata (backups, mails, filer) til deres afløsere.

Du kan altid få oplysninger om dine persondata ved at kontakte en af de personer, der har adgang til dem. Den medlemsansvarlige er p.t. Annegrethe Jørgensen, som kan kontaktes på medlem@klimabevaegelsen.dk. Webmaster på klimabevaegelsen.dk er p.t. Rasmus S. Larsen, som kan kontaktes på webmaster@klimabevaegelsen.dk. Økonomiansvarlig er Thomas Meinert Larsen, som kan kontaktes på sek@klimabevaegelsen.dk.

Ændring af medlemsdata

Du kan altid ændre dine registrerede data, bortset fra brugernavnet, ved at logge ind på siden og vælge indstillingerne under ”Min profil”.

Du kan også selv vælge, om du vil kontaktes af andre medlemmer gennem vores interne beskedsystem.

Ansvar for indhold

Du må frit uploade materialer på klimabevaegelsen.dk, hvis blot det er relevant for klimasagen og ikke strider imod vores husregler eller gældende lovgivning. Hvis du selv har rettighederne til billeder, videoer, tekster, etc., som du bringer på vores hjemmesider, må du også gerne genbruge og offentliggøre materialet i andre sammenhænge.

Du har selv ansvaret for, at det materiale du uploader, overholder gældende lovgivning, herunder ophavsretten. Hvis du uploader billedmateriale eller andet, som andre har ophavsretten til, forbeholder vi os ret til at slette det fra siden og holde dig ansvarlig for evt. klager eller krav om erstatning, som vi måtte modtage.

Du må gerne indlejre videoer fra Youtube og andre eksterne videoportaler på vores hjemmeside, hvis videoernes ophavspersoner selv har givet mulighed for at dele videoerne offentligt. Eksempelvis med en delingskode.

Portabilitet

Som medlem har du mulighed for at downloade en kopi af de tekster, billeder og andre data, du selv bidrager med på hjemmesiden. Log ind på siden og vælg ”Værktøjer” -> ”Eksporter” i venstre side.

Slettepolitik

Medlemmer, der ikke har betalt kontingent indenfor det seneste år, og frivillige, der ikke har fået fornyet deres status af Landsudvalget, får deres profiler og dermed persondata slettet fra hjemmesiden af den medlemsansvarlige senest 18 måneder senere. Du kan også vælge selv at melde dig ud og herved slette din egen profil.

Hvis du eller den medlemsansvarlige sletter din medlemsprofil, vil dine blogindlæg og andet offentligt indhold forblive på siden, men forfatteren vil automatisk blive ændret til ”Gæsteprofil”. Hvis dit navn fortsat fremgår af indholdet, og du ikke ønsker det, kan du få det fjernet ved at kontakte vores webmaster på webmaster@klimabevaegelsen.dk.

Oplysninger fra underskriftindsamlinger og lignende slettes ligeledes efter 18 måneder fra den dato, hvor de er opgivet, hvis du ikke sender en anmodning om at forny dem.

Systemmails, der indeholder informationer om ind- og udmelding, samt oplysninger om betaling af kontingenter, vil blive opbevaret af de relevante tillidspersoner i 5 år, jfr. Bogføringslovens § 10, og slettes derefter.

Betalingssystem

Vi bruger det danske betalingssystem Yourpay og det amerikanske PayPal, kombineret med en bankkonto i Merkur Andelskasse. Som medlem vælger du selv, hvilket system du ønsker at bruge til at betale kontingent. Du kan også vælge at indbetale direkte til vores bankkonto, uden om hjemmesiden.

Den medlemsansvarlige og økonomiansvarlige har adgang til kontoudtogene og kan udveksle disse i en lukket mappe hos Onlime, som har servere i Norge.

Al anden betaling af kontingenter registreres på hjemmesiden, hvor den medlemsansvarlige, den økonomiansvarlige samt webmasteren har adgang til dem.

Alle betalingsoplysninger på hjemmesiden opbevares i 5 år, jfr. Bogføringslovens § 10, og slettes derefter.

Nyhedsbreve

Vores mailsystem fungerer uafhængigt af hjemmesiden. Når du har oprettet en profil som nyt medlem, bliver du sendt videre til en side, hvor du kan tilmelde dig vores forskellige nyhedsbreve. Vi bruger dobbelt opt-in, hvilket betyder, at du for hver type af nyhedsbrev du ønsker, skal godkende tilmeldingen i en mail, som bliver sendt til dig automatisk. Du kan altid afmelde dig et givent nyhedsbrev ved at klikke på afmeldingslinket i bunden af en tilsendt nyhedsmail. Vi masseudsender kun mails via mailsystemer for at sikre denne mulighed.

Som mailsystem bruger vi tjenesten MailChimp. Deres servere er placeret i USA, men MailChimp er omfattet af aftalen Privacy Shield mellem EU og USA, og vi har en særlig aftale med MailChimp, som gør, at vi gerne må bruge tjenesten. Du skal dog være opmærksom på, at dit navn og mailadresse vil blive opbevaret på amerikanske servere, hvis du tilmelder dig et af vores nyhedsbreve, og at disse informationer vil kunne blive overvåget af myndigheder i USA.

Cookies

En cookie er en datafil, som en hjemmeside eller et program placerer på din computers harddisk for at kunne genkende den. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

350 Klimabevægelsen i Danmark bruger en egen-hostet udgave af open source-programmet Matomo til webstatistik. Dette program bruger cookies til at registrere dine besøg på vores hjemmesider. Vi bruger anonymiserede IP-adresser, hvor de sidste 2 bytes er maskerede. Det betyder, at vi kan se, hvilken by eller større område du besøger hjemmesiderne fra, men vi kan ikke spore, hvor du præcist befinder dig. Hvis du har installeret et program i din browser, der automatisk anmoder hjemmesider om ikke at spore dig, følger vores statistikprogram anmodningen. Vi videregiver aldrig vores webstatistik til tredjepart.

Medmindre din browser er indstillet til at afvise cookies, vil du dog stadig modtage dem, hvis du ser indlejrede videoer fra videoportaler som Youtube og Vimeo. Disse cookies bliver brugt af portalerne til at indsamle webstatistik til Google Analytics, som er placeret på amerikanske servere, og bruges til kommercielle formål, samt til en række funktioner i videoerne, bl.a. om de (på Youtube) er koblet til reklamer og om der ved slutningen af hver video foreslås andre videoer.

Nogle af vores plugins (miniprogrammer) forbinder siderne med vores Facebooksider og bruger cookies fra Facebook til bl.a. at vise “synes godt om”-knapper. Disse plugins giver Facebook mulighed for anonym tracking, dvs. at spore, hvordan du som besøgende bevæger dig mellem flere forskellige hjemmesider. Hvis du skifter mellem en af vores hjemmesider og Facebook, mens du er logget ind på siden, vil din trafik mellem de to sider være synlig for Facebook. Du kan undgå dette ved at bruge en anden browser til Facebook.

Vi bruger også cookies til at vise popup-vinduer og tilpasse deres reaktion til dine tidligere valg på siderne.

Du kan afvise cookies på vores hjemmesider ved at klikke på ”Nej tak” i cookie-bjælken; dette påvirker dog kun vores egne cookies og ikke dem, du modtager, hvis du ser indlejrede videoer eller bruger Facebook-knapper. En anden og mere effektiv metode er at afvise cookies automatisk eller efter forespørgsel ved at ændre indstillingerne i din browser (Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Opera, Safari, etc.).

Angreb udefra

Hvis vores hjemmesider bliver udsat for angreb (DDoS eller hacking), melder vi det til Datatilsynet inden 72 timer. Snarest muligt derefter informerer vi på hjemmesiden om, at angrebet har fundet sted.

Klager og tvister

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data om dig ved at kontakte Datatilsynet, jfr. Persondatalovens § 58. Vi anbefaler dog først at kontakte vores webmaster på webmaster@klimabevaegelsen.dk.

Enhver tvist mellem 350 Klimabevægelsen i Danmark og dens medlemmer afgøres under dansk lovgivning.

Forbehold for ændringer

350 Klimabevægelsen i Danmark forbeholder sig ret til løbende at ændre og opdatere den politik for persondata og datasikkerhed, der gælder for vores hjemmesider, heriblandt klimabevaegelsen.dk og ansvarligfremtid.dk.

Senest ændret 4. april 2018.