Kære klimainteresserede

Klimabevægelsen har i de seneste måneder fokuseret rigtig meget på den globale Fossil Free divestment kampagne (AnsvarligFremtid initiativet i Danmark), og det kommer vi nok også til at gøre i de kommende måneder.

Men vi laver også andet, og I dette nyhedsbrev sender vi et uddrag af nogle af de væsentligste begivenheder i 2015 som vi håber at du vil bakke op om.

Torsdag 9. april. Debatmøde om pensionsinvesteringer i fossil energi
Det er David mod Goliat. En gruppe borgere vil få 6 store pensionsselskaber til at vende ryggen til investeringer i kul, olie og gas. Mod alle odds er der er lagt op til en meget tæt kamp.
Afgørelsens time er nu i april. Kom og hør, spørg og tag stilling. Bofællesskabet Andedammen inviterer til debataften. Oplægsholdere:
* John Nordbo, hhv. generalsekretær og miljøfaglig chef i WWF Danmark, som netop har udgivet en analyse af pensionskassernes højrisikable investeringer i kul-, gas- og olieselskaber
* Peter Damgård Jensen, direktør i pensionsselskabet PKA, som fik de bedste karakterer blandt de pensionskasser, som WWF undersøgte
* Thomas Meinert Larsen fra initiativet AnsvarligFremtid, som netop nu fremlægger generalforsamlingsforslag i seks pensionskasser om at droppe fossile investeringer
Debatten foregår i Andedammens fælleshus.
Indgang ved Andedammen 16, 3460 Birkerød
Deltagelse er gratis og tilmelding er ikke nødvendig
Facebook: https://www.facebook.com/events/939414336069222/

Fredag, 10. april: Støttedemonstration imod Totals prøveboring efter skifergas..
På fredag den 10. april kl. 16 på Nytorv afholder ”Skifergas Nej Tak” en støttedemonstration imod Totals prøveboring efter skifergas. Total er netop nu gået i gang med en prøveboring efter skifergas. Total planlægger at lave 1100 skifergasboringer i Nordjylland og Nordsjælland. Vi mener ikke der er plads til en eneste boring i Europa. Hvis Nordsøfonden og Total vil bore i Danmark, kan de begynde på Christiansborg! Der er ingen plads til skifergas i fremtidens bæredygtige energiproduktion. Skifergas er en trussel imod vores miljø, grundvand og klima. Vær derfor med til at sige fra allerede nu!
Lokale og tilrejsende laver derfor fysiske blokader af opstillingen af boreriggen, for at få stoppet for Totals planer om at skade grundvandet og miljøet. I København går vi på gaden i solidaritet med demonstranterne i Nordjylland og viser dem vores fulde opbakning.
Facebook: https://www.facebook.com/events/1017082278319371/

Lørdag 2. Maj: Festival for grøn livsstil i Frederikssund
Frederikssund Klimaforening afholder Festival for grøn livsstil lørdag den 2. maj, 2015.
Foreningen har fået støtte fra miljøministeriets ”Puljen til Grønne Ildsjæle” og denne gang vil vi invitere Frederikssund og andre med til at deltage og arrangere: Foreninger, forretninger, institutioner, klubber, museer eller aktive grupper. Læs mere herunder
Foreningens hjemmeside: www.frederikssundklimaforening.dk
Facebook: https://www.facebook.com/groenfestival


Mandag 15. Juni. Debatmøde: Hvordan kan vindenergi gøre Danmark uafhængig af kul, olie og gas i 2050

Danmark skal være fossil-fri, men det er endnu uklart hvordan det rent faktisk skal kunne lade sig gøre. Hvor meget vind kan man for eksempel indfase i den danske energiforsyning?
Kom til spændende debatmøde med Henrik Stiesdal, tidligere teknologichef hos Siemens Wind Power, og en af pioneerne i den danske vindmøllebranche. Hør også hvordan organisationen Vedvarende Energi mener at Danmark kan omstille det danske samfund til 100% vedvarende energi længe før år 2050.
Program:
Kl. 19.10: Vind får en central rolle i fremtidens energimix
Henrik Stiesdal, vindmøllepioner og tidligere teknologichef hos Siemens Wind Power.
Kl. 20.00: VedvarendeEnergis forslag til en hurtig omstilling til et fossilfrit samfund.
v. Gunnar Boye Olesen, politisk koordinator hos VE
Kl. 20.30 – 21.30: Plenumdebat med oplægsholderneArrangementet foregår på Københavns Universitet
Tilmelding sker ved fremsendelse af navn til sek@klimabevaegelsen.dk
Find programmet på linket her:
https://www.klimabevaegelsen.dk/events/klimadebat-vindenergiens-rolle-i-omstillingen-til-det-fossilfri-s
Facebook: https://www.facebook.com/events/530186983788931/


Torsdag 18. Juni – LiveEarth Danmark arrangement

Torsdag den 18. Juni arrangeres der ”Live Earth” i en række lande i hele verden. En af arrangørerne bag er Al Gore. Klimabevægelsen har ønsker også at markere dagen i Danmark også.
Vi regner med at lave en rigtig sjov og hyggelig event med talere, underholdning og udstillinger om eftermiddagen på Nytorv i København. Vi er foreløbig en lille gruppe på 5 personer, men vi ønsker at få flere personer til at hjælpe med til at arrangere dagen.  Derfor, er du god til at finde på sjove kulturelle arrangementer og underholdning til børn eller er du dygtig til sociale medier eller synes du blot at det vil være fedt at bidrage til et vigtigt arrangement, så send en mail til sek@klimabevaegelsen.dk hurtigst muligt.


HUSK Frivilligt kontingent for 2015
I Klimabevægelsen ønsker vi primært at have så mange medlemmer som muligt, og derfor praktiserer vi ”frivilligt kontingent”. Vores kasse er imidlertid lidt slunken i øjeblikket, så vi vil meget gerne opfordre folk til at bidrage så vores aktivitetsniveau kan fastholdes. Har du lyst til at give Klimabevægelsen et økonomisk bidrag, så skal det ske ved indsættelse på Bankkonto i Merkur-bank. Reg.nr.: 8401 Kontonr.: 1091356.
SE HELE AKTIVITETS-KALENDEREN
Hvis du vil se andre arrangementer end dem liste ovenfor, så gå direkte ind på kalenderen på klimanetvaerk hjemmesiden https://www.klimabevaegelsen.dk/events/event/listUpcoming hvor du kan læse mere om arrangementerne.

Mange hilsener

Klimabevægelsens Landsudvalg

Vil du vide mere om Klimabevægelsen i Danmark, så læs mere på www.klimabevaegelsen.dk
Vil du følge de mange interessante diskussioner på vores facebook side, så meld dig ind på vores facebook gruppe på https://www.facebook.com/groups/8092591389/

Vil du vide mere om hvem de andre i Klimabevægelsens netværk er, oprette arrangementer, deltage i diskussioner, og lave nye temagrupper og projekter, så opret en profil på hjemmesiden www.klimanetvaerk.dk