KÆRE KLIMAINTERESSEREDE

 

Det er usædvanligt at Greenpeace beder om “Hjælp” blandt græsrødderne og almindelige folk, men situationen er også usædvanlig. Klimabevægelsen har modtaget nedenstående appel fra Greenpeace.

 

Mads Flarup Christensen deltog i interview på DR2 Deadline i går (torsdag), og det fremgik helt klart at RUSLAND/PUTIN/GAZPROM FORSØGER AT TRUE GREENPEACE (OG ALLE ANDRE) TIL AT HOLDE SIG VÆK FRA INTERNE RUSSISKE ANLIGGENDER.

 

Verden har rigeligt med fossile ressourcer til at brænde kloden af flere gange…det er på tide at Gazprom og andre stopper deres udvinding af fossile brændsler, særligt i naturfølsomme områder.

 

Klimabevægelsen synes at Greenpeace kan kritiseres for mange ting (måske blandt andet manglende solidaritet)…men deres fokus på olie/gas i det følsomme arktiske hav fortjener al mulig opbakning.

 

Thomas Meinert Larsen

Pva. Klimabevægelsen i Danmark

 

SUBJECT: GREENPEACE BEDER OM OPBAKNING

 

Kære venner

 

Som du måske er klar over, sidder danske Anne Mie Roer Jensen og 29 andre besætningsmedlemmer, aktivister og fotografer fængslet i Murmansk i Rusland efter en fredelig aktion for at beskytte Arktis. Se Pressemeddelelse nedenfor.

 

I dag er alle 30 nu tiltalt for pirateri. Vi betragter anklagerne som en regulær skandale. Pirateri er ikke bare en voldsom anklage, det er intet mindre end et overgreb på princippet om fredelige protest. Noget selv Cepos er enige i. Det kan for os at se ikke tolkes som andet end russernes forsøg på at få at skræmme os og få os til at tie.

 

Lørdag eftermiddag vil vi i København og byer i resten af verden samles for at vise solidaritet og hylde retten til fredfyldt protest. I dette tilfælde protest på vegne af miljøet, klimaet og mennesker verden over, der er bekymrede over oliejagten i et af verdens mest sårbare områder, hvor klimaforandringerne i forvejen sætter mennesker og natur under pres.

 

Jeg vil gerne bede om jeres hjælp til at skaffe opbakning til arrangementet, blandt jeres ansatte, frivillige og supportere, som igen vil kunne bidrage med at invitere private og faglige netværk til at deltage i markeringen af solidaritet.

 

Se mere om arrangementet på lørdag i Facebook-eventet her (eller læs mere nederst). Det vil være rigtig dejligt, hvis du og din organisation vil dele linket til markeringen af solidaritet på sociale medier, ledsaget af en passende tekst ift. jeres perspektiv. Og vi vil ikke mindst være glade for, om I har lyst til at være repræsenteret på lørdag.

 

Se i øvrigt denne konstant opdateret tidslinje over de seneste ugers dramatiske forløb. Her er den underskriftsindsamling, som I også meget gerne må støtte, fra hvilken ca. 800.000 har sendt mails til de russiske ambassader.

 

OM SELVE ARRANGEMENTET;

 Lørdag den 5. oktober, kl. 15.00 v. Østre Anlæg, bag Statens Museum for

Kunst (v. hjørnet af Sølvgade og Stockholmsgade)

 

 *Taler, Send en hilsen med fredsdue, Varme drikke, Fakkeltog til ambassaden*

 

Efter en god halv time går vi stille og roligt i samlet fakkeltog til den russiske ambassade, nær anlægget. Inden da vil vi lytte til taler fra blandt andre Amnesty, få noget varmt at drikke, og der vil samtidig være mulighed for at skrive eller tegne en hilsen til de 30 i Rusland.

 

Til facebook-eventet:

 

https://www.facebook.com/events/169110543291831/ [1]

 

Den løbende opdaterede tidslinie:

 

http://www.greenpeace.org/international/en/news/features/From-peaceful-action-to-dramatic-seizure-a-timeline-of-events-since-the-Arctic-Sunrise-took-action-September-18-CET/

[2]

 

og underskriftsindsamlingen/breve til den russiske ambassade:

 

http://bit.ly/17OkeAr [3]

 

Dbh

 

Tarjei Haaland

Greenpeace

 

 

 

Links:

——

[1] https://www.facebook.com/events/169110543291831/

[2] http://www.greenpeace.org/international/en/news/features/From-peaceful-action-to-dramatic-seizure-a-timeline-of-events-since-the-Arctic-Sunrise-took-action-September-18-CET/

[3] http://bit.ly/17OkeAr