21. september. Deltag i verdens største klima-demonstration

Kære klimainteresserede

Jeg håber at du/I har mulighed for at støtte op om denne vigtige globale kampagne som finder sted i anledning af FN-topmødet i New York 23/9, hvor FNs generalsekretær Ban Ki Moon har inviteret præsidenter fra hele verden til at mødes og drøfte hvordan der bliver sat en stopper for den globale opvarmning.

For at markere mødets vigtighed, og for at sætte pres på beslutningstagerne, så har en lang række organisationer søndag den 21. september planlagt en gigantisk klima march i New York, en march som forventes at blive den største i USA’s historie og som bakkes op af mere end 1000 forskellige organisationer, blandt andre klimanetværket 350.org og Avaaz.

Men søndag den. 21. september er også udråbt som global klimadag, og mennesker mødes hele verden over for at markere deres bekymring og interesse for klimaet under overskriften People’s Climate March. Der arrangeres således mere end 1450 klima marcher, kampagner og events i mere end 130 forskellige lande. Læs mere hér: http://peoplesclimate.org/march/ og hér: http://peoplesclimate.org/global/

Også I KØBENHAVN markeres dagen med en begivenhed – og du er inviteret!

Arrangementet i København planlægges af Avaaz København,
og det afholdes kl. 14 – 16, på Nytorv i København.

Arrangementet bliver en festlig – primært grøn – markering, med talere fra ca. kl. 15.00, og med musik, godt humør og fællesskab.

Da vi gerne vil markere at vi ønsker en grøn omstilling, så anbefaler vi alle deltagere at iføre sig et eller andet grønt: en t-shirt, en hat, et tørklæde … WEAR GREEN.

Foreløbigt program:

Talere:
♥ Mickey Gjerris – foredragsholder og lektor i bioetik
♥ Thomas M. Larsen talsperson for Klimabevægelsen
♥ Peter Bjerregaard – klimaredaktør på nyhedsmagasinet RÆSON
♥ Maria Hald og Lotte Nymark Busch Jensen – Concito Climate Ambassadors
♥ Maria Gjerding – folketingskandidat for Enhedslisten

MUSIKKEN LEVERES AF DJ BORNELAND & MADS EGETOFT med ban

Læs mere om arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1472484213012924/
Samtidig med arrangementet indsamles også underskrifter elektronisk, underskrifter der skal afleveres til FN’s klimatopmøde d. 23. september.

Vi opfordrer ALLE til at skrive under og sende et stærkt og globalt signal. Over 1,7 millioner har allerede skrevet under. Du kan føje din underskrift til her:
https://secure.avaaz.org/en/100_clean_61/?fpla

 

 

Søndag 5. oktober.

Landsmøde og debat: Hvilket parti har den mest ambitiøse klimapolitik?

Kom med til spændende klimadebat og klimabevægelsens landsmøde søndag den 5. oktober i Det Økologiske Inspirationshus, Allégade 7-9, Frederiksberg (København)

Det officielle landsmøde med bla. valg af landsudvalg er kl. 10.00 – 12.00.

Den efterfølgende klimadebat under overskriften “Hvilket parti har den mest ambitiøse klimapolitik?” afholdes kl. 13.00 – 15.00.

Baggrund: Det nystiftede parti ”Alternativet” har vedtaget et meget grønt partiprogram. Alternativet fremstår derfor – hvis det bliver opstillingsklar til det kommende folketingsvalg – som et parti som vil fremhæve klima- og miljø-dagsordenen som ét af deres primære fokuspunkter. Enhedslisten har indtil nu været betragtet som det mest klima-ambitiøse parti. Men hvor ambitiøse er partierne egentlig når det kommer til Danmarks grønne omstilling, og hvordan adskiller de 2 partier sig?

13.00 Velkomst og introduktion til dagens debat

13.10 – 13.40 Alternativets partiprogram
v. Christian Poll, folketingskandidat for Alternativet

13.40 – 14.00 Enhedslistens partiprogram – fokus på klima, miljø og energi.
v. Maria Reumert Gjerding, spidskandidat til folketinget for Enhedslisten, nuværende rådgiver om Miljø, klima, landbrug, fødevarer og fiskeri

14.00 – 14.20 Drøftelse i grupper

14.20 – 15.00 Plenum-debat

15.00 Afrunding

Læs Alternativets partiprogram: http://alternativet.dk/materiale/Partiprogram-1.0.pdf
Læs Enhedslistens principprogram: http://enhedslisten.dk/principprogram
Læs en analyse af forskellen mellem Enhedslistens og Alternativets program v. Erik Christensen, bragt i netavisen Modkraft: http://modkraft.dk/blog/erik-christensen/enhedslistens-og-alternativets-programmer-den-store-kologiske-omstilling

Deltagelse er gratis, men tilmelding skal ske til sek@klimabevaegelsen.dk

Arrangementet kan du også finde her:
https://www.facebook.com/events/1466180430311607
https://www.klimabevaegelsen.dk/events/klimabev-gelsens-landsm-de-med-debat-om-klimapolitik