Med tusindvis af omkomne i Filippinerne viser supertyfonen Haiyan at FNs klimaforhandlingsmøder nu må levere resultater

 

Med de ekstreme vejrfænomener vi er vidne til, væsentligst måske orkanen Sandy i USA og nu også supertyfonen Haiyan over Filippinerne, så synes konsekvenserne ved den manglende politiske håndtering af klimaudfordringen at fremstå tydeligere end nogensinde. Der hviler et stort ansvar på verdens politikere for at vise reel handling nu.

 

Og mandag den 11. november 2013 samles verdens regeringer så på ny for at forhandle en klimaaftale på plads. Det 19. klimaforhandlingsmøde i rækken (COP19), finder i år sted i Warszawa, Polen, i dagene 11 – 22 november. Mødet forventes at udgøre en væsentlig trædesten frem mod COP21 i december 2015 i Paris, hvor politikerne har bekendtgjort at de vil indgå en global klima aftale.

 

AGENDA 350 – FÅ DAGLIG OPDATERING PÅ DE VÆSENTLIGSTE KLIMANYHEDER FRA VERDEN

 

Efter COP15 mødet i København i 2009, har danske medier ikke brugt mange ressourcer på at dække FNs klimatopmøder, men med et øget politisk fokus på en kommende global aftale i 2015, så må man håbe at også medierne begynder at interessere sig mere for disse vigtige forhandlinger.

 

For klimainteresserede journalister, medier og enkeltpersoner så bliver det nu langt lettere at blive opdateret på de væsentligste klimanyheder fra verden. Ved at tilmelde sig nyhedsbrevet på Agenda350 [1] får man dagligt et virkeligt godt nyhedsbrev med de væsentligste klimanyheder fra verden leveret direkte til sin mail-boks. Vi anbefaler varmt dette nyhedsbrev.

 

Hvis du ønsker en hurtig introduktion til forventningerne på COP19, så kan du starte hér:

http://www.jenshvass.com/blog/2013/07/20/tilloeb-til-cop19/ [2]

 

mvh.Thomas Meinert Larsen

www.klimaforandring.info [3]

 

OM KLIMAFORANDRING.INFO

Dansk presse – og især de statsfinansierede public service medier – kunne levere en langt bedre og mere intensiv formidling af klima-nyhederne, hvis de ville. Klimaforandring.info er sat i verden for at gøre noget ved denne absurde situation at det, som er intet mindre end århundredets største og vigtigste journalistiske historie, forbigås stort set i tavshed og uvidenhed af de danske medier.

 

 

 

Links:

——

[1] http://news.jenshvass.com/

[2] http://www.jenshvass.com/blog/2013/07/20/tilloeb-til-cop19/

[3] http://www.klimaforandring.info