Vi skal passe på vores klima. Dette er de fleste mennesker klar over, men nogen gange kan der være langt fra tanke til handling. At være klimabevidst behøver dog ikke at være et kæmpe projekt. Små ting har også stor betydning, så ved at ændre på de små vaner i hverdagen er man allerede kommet langt i kampen mod den globale opvarmning.

De små ændringer kan være alt fra at huske at slukke lyset, når man går ud af et rum eller at tage kortere bade. Er man parat til at tage skridtet en smule videre, så kan man også vælge at lade bilen stå i garagen og finde på andre mere klimavenlige transportformer, da bilen er en stor CO2-synder.

Gå, løb eller tag cyklen på arbejde

Det bedste alternativ til at tage bilen er at gå, løbe eller cykle. Har man kort afstand til sin arbejdsplads, kan en frisk gå- eller løbetur spare mange penge på CO2-kontoen. Har man lidt længere, så kan man i stedet vælge at hoppe på cyklen. Fordelene ved disse alternativer er også, at de er med til at give en god start på dagen, da man vil opleve, at overskud og koncentration forstærkes efter fysisk aktivitet.

Hvis man vil gøre det til en indgroet vane, så kan det også være en god idé at slå sig sammen med en arbejdskollega eller familiemedlem. Du kan jo spørge din kollega, om I skal cykle sammen om morgenen. Så kan I også få snakket alle arbejdsproblemerne igennem, inden I overhovedet er mødt ind. Måske din mand eller kone vil arbejde i samme retning som dig – så kan I jo også vælge at gå sammen. Det er også en god måde, hvorpå man kan lave noget sammen og få snakket med hinanden.

Langt på arbejde? Alternativet kan være klimavenlige biler

Har man meget langt på arbejde, så er der et alternativ, der hedder klimavenlige biler eller sågar elbiler. Disse køretøjer udleder ikke lige så meget CO2, så man kan sætte sig bag rattet med lidt bedre samvittighed. Dog er det bedste alternativ dog stadigvæk at gå, løbe eller cykle, og det vil det altid være, uanset hvor CO2-venlige bilerne bliver.