Vidste du at ét kilo kød i gennemsnit medfører en CO2-udledning på 3,12 kg, mens et kilo grøntsager i gennemsnit giver ca. 0,12 kg CO2 udledning ? Vidste du at hvis alle danskere tog en ugentlig dag uden kød til aftensmad, så ville Danmark spare hele 215.000 tons CO2-udledning årligt ?

Vores madforbrug har altså meget stor betydning for vores CO2-udledning, men vi kan altså gøre noget ved det selv, ved at ændre vores madvaner i en mere klimavenlig retning.

Lise Faurschou Hastrup, medlem af Klimabevægelsen, har udarbejdet en fantastisk god oversigt over hvilke tips du skal bruge når du laver madplaner, når du handler ind, når du laver maden, benytter emballage og når du rydder op.
I oversigten kan du også se oversigten over årstidens grøntsager, så du kan vælge rigtigt når du står i supermarkedet.

Læs vejledningen hér og læs de dejlige opskifter hér.

klimamad2