fbpx
Select Page

Af Jens Hvass

Klimanetværk Østjylland indkalder til cykeldemonstration, film og debat!’

Cykeldemonstration, filmvisning og debat mellem byrådskandidater. Dette er Århus’ bidrag til hvad der muligvis bliver historiens største klimaaktionsdag den 24. oktober. Den dag vil tallet 350 fremkomme i alle mulige former og afskygninger verden over, som del af et vigtigt klimabudskab.
350.org er en international bevægelse, som ønsker at slå tallet 350 fast som den absolut acceptable overgrænse for CO2 i atmosfæren (målt som parts per million). Målsætningen bygger blandt andet på forskning fra NASA Space Studies, der viser, at vi i dag allerede har overskredet denne kritiske grænse, og at det derfor virkelig haster med drastiske reduktioner i udledningerne, hvis vi vil bevare verden som vi kender den.
Få mere at vide på: www.350.org, og se filmen om aktionsdagen 24. oktober her

I Århus laver Klimanetværk Østjylland en sammenkobling af den globale og den lokale dagsorden. Til cykeldemonstrationen vil alle cykler have nummerplader med budskabet ”350.dk, CO2-neutralt Århus”, ligesom debatten mellem byrådskandidaterne tager udgangspunkt i målsætningen om et CO2-neutralt Århus. Debatten samt visningen af spillefilmen ”The Age of Stupid” finder sted på Hovedbiblioteket, hvor borgmester Nicolai Wammen også vil deltage.

Programmet for dagen:
11:00 Cykeldemonstration fra Rådhuspladsen med klimanummerplader. Demonstrationen slutter ved Hovedbiblioteket, hvor resten af arrangementet vil finde sted.
12:00: Præsentation af arrangementet, filmen og Klimanetværk Østjylland
12:15: Filmen: ”Age of Stupid”
13:45: Nicolai Wammen fortæller om kommunens planer inden for klimaområdet
14:00: Debat mellem byrådskandidater om et CO2-neutralt Århus
15:00: Afrunding

Læs mere om 350 aktionen 24. Okt. i Århus på: www.350.org/aarhus

Klimanetværk Østjylland er et bredt initiativ, der lægger størst muligt folkeligt pres på de lokale politikere. Der er behov for handling og fælles løsninger nu!
Læs mere: www.klimaoestjylland.ning.com

Kontakt:
Ida Hovdenak Jakobsen tlf.nr.: 60 25 61 92
Benjamin Bro-Jørgensen tlf.nr.: 30 51 00 87
Dennis S. Petersen tlf.nr.: 28 71 50 69
Mail: klimaoestjylland@gmail.com