Folkets Klimatopmøde “Klimaforum09” i DGI-byen blev en kæmpe succes.

klimaforum09

Mens COP15 mødet i Bella Centeret var præget af daglig kaos, alenlange køer ved indgangen, og ikke mindst en fatal mangel på politisk vilje og konkrete resultater, så blev Folkets Klimatopmøde “Klimaforum09” i DGI-byen en stor succes. I 12 dage var DGI-byen og Øksnehallen omdannet til én stor international smelte-digel med udveksling af viden og holdninger omkring alle aspekter af klima-udfordringen. De mange diskussioner og workshops gav også lejlighed til at drøfte reelle konkrete projekter og ideer som “Transition Towns” (omstilling af lokal-samfund) www.netvibes.com/ttidk og “Vugge til Vugge” (produktions-princip baseret på 100% genanvendelse af rå-materialer) www.vuggetilvugge.dk. Begge filosofier forventes udbredt yderligere i Danmark i 2010.

Klimaforum09 producerede desuden en politisk deklaration “System Change not Climate Change” som på rekord-tid fik støtte-erklæringer fra mere end 400 forskellige organisationer. Deklarationen blev afleveret til FN-møde forsamlingen i Bella Centeret på topmødets sidste dag, den 18. December. Deklarationen forventes at danne basis for (en evt.) etablering og gennemførelse af et Klimaforum10 i Mexico City under COP16. Deklarationen findes på engelsk, fransk og spansk på siden www.klimaforum09.org/deklaration

Det skønnes at Klimaforum09 fik et samlet besøgstal på mere end 40.000 deltagere på 12 dage, heraf flere hundrede deltagere fra en række af de lande som allerede nu dagligt påvirkes af klimaforandringer, så betegner bestyrelsen bag Klimaforum09 arrangementet som en stor succes.

klimaforumfrivillige

Et enestående arbejde fra de mere end 600 frivillige sikrede at de 12 dages foredrag, workshops, udstillinger, film, musik og teater blev afviklet meget tilfredsstillende.

Der afholdes et evaluringsmøde mandag den 25 Januar kl. 19.00 i Kulturstaldene, Vesterbro.

En række af aktiviteterne på Klimaforum09 blev filmet, og på hjemmesiden www.yourclimate.tv kan du se eller gense en række af de mange inspirerende taler, diskussioner og debatter mv.

Hér kan du se den britiske miljø-debattør og skribent på The Guardian, George Mobiot, holde et oplæg om hvordan vi kan imødese hvordan klima-problemet vil eskalere dramatisk med den fortsatte høje brug af fossile brændsler som vi er blevet så afhængige af:
http://climatechange.thinkaboutit.eu/think2/post/george_monbiot_at_klimaforum09/