Mange kom for at høre om mediernes klimadækning på Klimabevægelsens forårsmøde søndag den 26.3. i København.


Det står sløjt til med mediernes dækning af klimasagen, det var eftermiddagens to oplægsholdere enige om. Men de havde meget forskellige bud på årsagen!

Kulturforsker Gregers Andersen revsede medierne. Der er alt for lidt dækning af klimaforandringerne, og den, der er, har fokus på det forkerte. På energi-omstilling mere end på livsstils-forandring. Journalist Niels Fastrup gav et insider-syn på, hvorfor det står så sløjt til. De fleste journalister og redaktører ved ikke, at klimaforandringerne er et problem og hvorfor, de er det. Og klimabevægelsen er for dårlig til at kommunikere. ”I er alt for nørdede til at kunne lægge et ordentligt pres på redaktionerne… I lever i et ekkokammer!”, sagde han.

Efter dét indlæg måtte Niels Fastrup svede i ”den varme stol”, mens Gregers Andersen, sekunderet af flere fra salen, gav de mange gode grunde til, at klimasagen er vigtig! Men eftermiddagen gav også flere gode bud på, hvordan vi, der brænder for klimasagen, selv kan gøre det bedre. Ved at lægge et ”elegant” pres på redaktionerne; fortælle de konkrete historier, gerne med en positiv drejning etc.

Formiddagens program handlede om ”divestment” (af-investering/fra-salg). Katrine Ehnhuus fra Ansvarlig Fremtids kommunekampagne fortalte om det afgørende ryk fremad i 2016, da København besluttede at blive grøn kommune. Thomas Meinert Larsen fra pensionskampagnen gav os argumenterne bag ”divestment”: det økonomiske, det etiske og det etisk-politiske, som handler om at få politikerne til at se skriften på væggen. Til sidst fik deltagerne et overblik over det økonomiske aspekt ved divestment af Lars Jensen. Han er senioranalytiker og nøgleperson i Danmark mht. hvordan kommuner og pensionskasser mere konkret kan frasælge de sorte aktier.

Lyst til at læse mere? Vi har lagt et par af oplæggene ud her på siden!