I vore tider kan man ikke komme udenom miljøet. Det er der naturligvis gode grunde til, da vi i disse år oplever konsekvenserne af den globale opvarmning, som ikke mindst går udover truede dyrearter. Derfor er det vigtigt, at vi hver især tager ansvar for miljøet i vores dagligdag. Som forælder har man en særlig ekstra opgave, da man også skal tage ansvar for, at ens børn tager hensyn til miljøet.

Snak om betydningen af miljø

Det er essentielt, at du tager en miljøsnak med dit barn. Denne snak skal naturligvis foregå på et niveau, som barnet kan forstå. Hvis det er et lille barn, så kan du eventuelt læse en børnebog op, som har miljøet som omdrejningspunkt. Er barnet lidt større, så kan I eventuelt i fællesskab se en dokumentarfilm om emnet.

Giv dit barn de rette rutiner

Det er naivt at forestille sig, at man ene mand kan redde miljøet – ikke desto mindre er der dog nogle lavpraktiske ting, som man kan gøre i hverdagen. Eksempelvis at slukke for lyset, ikke tage for lange bade, vælge et miljøvenligt flyselskab eller cykle i stedet for at køre. Alle disse småting er et bidrag til et bedre miljø. Du kan med fordel give dit barn de miljørigtige rutiner i en tidlig alder, så barnet har lettere ved at fastholde de rutiner senere i livet.