Endnu et eksempel på at Danmark halter bagud mht til CO2udledning – IC3 togsæt bliver renoveret og dermed fortsat holdt i brug i mange år forud. Skuffende har det været at kun én politiker har reageret på mit indlæg til samtlige klima- og transportordførere. Jeg kunne godt tænke mig feedback fra jer som medlemmer af Klimabevægelse i Danmark.
Mvh, Willie Kolff

TIL TRANSPORT- og KLIMAORDFØRERE AF FOLKETINGETS POLITISKE PARTIER
Nu skal IC3 moderniseres indvendigt. Det er skræmmende, da det vil føre til fortsat dieseltogdrift i endnu mange år! Det er en skandale! Hver gang jeg ser et IC3 tog i Aarhus banegård, skammer  jeg mig over at “foregangslandet” Danmark fortsætter med at bruge fossilbrugende dieseltog som både fortsat bidrager til CO2-udledning, og synligt forurener med dieselos. Det er mig totalt uforstående. Jeg troede at politikerne var blevet enige om at togdrift i Jylland skulle skifte til el snarest. Det kommende finanslovforslag har tilsyneladende ikke noget om fremskyndelse af projektet. En effektiv togdrift med el er en meget vigtig brik i landets reduktion af CO2.
Cykel medtagning i tog
Cykling i stedet for at køre bil er et vigtigt led i at CO2-udledning reduceres! Pt. er muligheden for at tage cykel med de fleste tog meget ringe (både DSB og Arriva). Der er plads til meget få cykler og i sommersæsonen kræver det telefonisk bestilling hos DSB. De få pladser som skal deles med passegerer der tager barnevogne med, betyder at der nemt kan være optaget, og dermed begrænse antal af cyklister i toget. Igen er det en skændsel at “foregangslandet”  Danmark tilbyder så dårlige faciliteter til cyklister der ønsker at tage cyklen med tog. DSB er allerede kommet i gang med at modernisere IC3-tog. Der er tilsyneladende ikke gjort noget ved at øge pladsforhold til cykler og barnevogne!. Det er ikke for sent for de togsæt man ikke er startet på, at ændre indretning således at der laves mere plads til cykler og barnevogne.
Hvis vi skal have flere danskere til at bruge cyklen istedet for bilen, er muligheden for at medbringe cyklen i toget en meget vigtig brik.