Pressemeddelelse udsendt i dag 🙂

I weekenden 26-27. september vedtager FN de nye Bæredygtige Udviklingsmål, som sætter en ny og ambitiøs men nødvendig standard for den globale udvikling. De nye mål er globale, hvilket betyder, at de indbefatter både rige og fattige lande. Verdens ledere viser hermed, at udfordringer som ekstrem ulighed, klimaforandringer og jordens ressourceubalance skal tages alvorligt. Imidlertid tyder den danske regerings planer om at spare 340 mio. kr. på klima og miljø og skære i udviklingsbistanden ikke på, at vores lederstab påtager sig sin del af ansvaret. Det til trods for, at 2015 allerede i ottende måned er målt til at blive Danmarks varmeste år nogensinde og selv formanden for det Europæiske Råd Donald Tusk og kommissionsformand Jean-Claude Juncker forudser, at klimaforandringerne vil tvinge millioner på flugt.

Heldigvis ser vi i denne tid, at helt almindelige danskere tager et globalt ansvar i forhold til de store flygtningestrømme. Det gør de ud fra en erkendelse af, at hvis regeringen ikke vil handle, må folket gå forrest og vise vejen. Ligeledes har en flok ukuelige nordjyder holdt en protestlejr imod skifergasboringen ved Dybvad i Nordjylland kørende hver dag i over et år og samtidigt opbygget et nationalt netværk af skifergasmodstandere med et fælles ønske om grøn i stedet for sort energi.

På lørdag d. 26. september fejrer vi Verdensmålene og varmer op til det forestående COP21 klimatopmøde i Paris med en folkefest på Den Røde Plads på Nørrebro, mens tilsvarende klimaevents finder sted i mindst 30 lande verden over. Vi fejrer den folkelige anstændighed, både overfor vores fælles klima og vores medmennesker. Vi fejrer den folkelige ansvarlighed og håbet, der giver os styrken til at handle. Vi fejrer fællesskabet, hvor kreativiteten blomstrer og idéer og løsninger vokser frem. Vi inviterer alle, børn og voksne, unge og gamle, til at komme og fejre sammen med os på Den Røde Plads kl. 17-20.

Program:

Fra kl. 17 vil der være musik, billig økologisk og vegetarisk mad og drikke samt aktivitetsboder, hvor man bl.a. kan være med til at male de sytten Verdensmål. Kl. 18-19 vil der være taler og sange. Kl. 19-20 vil der være live musik og lysaktion. Program vedlagt.

Vel mødt!

På vegne af:

Klimabevægelsen i Danmark, NOAH Friends of the Earth Denmark, SkifergasNejTak, Mellemfolkeligt Samvirke, Verdens Skove, VedvarendeEnergi, Greenpeace, Meatfree Mondays, Pole2Paris, Care, Afrika Kontakt, Ibis, Omstilling Nu, PLAN2B, PUGAD, RedJordenSimpelt, FKN Ungdom m.fl.

Kontaktpersoner:
Thor Markussen: Mobil 6171 8121, Email: thor.markussen@gmail.com
Thomas Meinert Larsen: Mobil 2271 7058, Email: sek@klimabevaegelsen.dk

Facebook: https://www.facebook.com/events/462866467218870/