Select Page

Klima er noget der bliver diskuteret meget i dagens Danmark, både på de politiske og de aktivistiske fronter. Det er en kæmpe problem der kan have globale konsekvenser hvis ikke der er nogen der tager handling, men det kan samtidig være svært at vide hvad man som enkeltperson kan gøre, for at gøre en forskel overfor et så globalt omspændende problem.

I denne artikel kan du finde fire ting du kan gøre for at arbejde mere klimavenligt. Handlingen i sig selv vil måske ikke redde hele kloden, men gør alle det de kan, vil forskellen være mere end mærkbar.

Tag cyklen på arbejde

Det er ikke ligefrem ny information, at biler forurener. Der er igennem flere år en masse kloge hoveder der har arbejdet på at opfinde en bil der forurener så lidt som muligt, og de er kommet frem med elbilen. Alligevel er der mange der holder sig til deres benzin biler og tager køreturen på arbejde og hjem hver evig eneste hverdag.

Dette er en af de største skurke når man taler om forurening. Den ideelle løsning er at kunne tage cyklen på arbejde, da du så ikke forurener andet end den CO2 du alligevel ville udånde.

For nogen er der dog meget langt på arbejde, så en cykeltur kan godt blive for hård. I sådanne et tilfælde er den næstbedste løsning at tage bussen, da det er bedre at 50 mennesker sidder i en bus der forurener, end at der køre 50 biler der forurener en helt masse hver.

Undgå kød i spisepausen

Danmarks kødproduktion er en af de andre store problemer når det gælder forurening, så det anbefales generelt at man drastisk skære ned på sit kødindtag, hvis man gerne vil gøre sit for at vores planet kommer til at holde så længe som muligt.

Om det så er i spisepausen eller på en date, findes der en masse andre lækre alternativer til kød. Og hvis du mangler en date som du kan dele en god kød fri pastaret med, så besøg websiden her og find en date.

Brug så lidt plastik som muligt, når du pakker madpakken

Er du typen der pakker madpakke til arbejde, kan du skåne miljøet ved at bruge så lidt plastik som muligt når du pakker maden ind.

Du kan til fordel pakke maden ind i bagepapir og putte den i en madkasse, i stedet for at bruge en ny plasticpose hver dag. Plastik ender i havene og er en kæmpe trussel overfor de mange forskellige havdyr der lever der.

Sæt solceller på taget

Arbejder du hjemmefra bruger du energien i dit hjem hele tiden. Radiatoren skal være tændt så du ikke fryser ihjel mens du forsøger at få dit arbejde lavet, og lyset skal være tændt så du ikke får ondt i øjnene.

Mange af de opvarmningsmaskiner der er installeret i folks hjem er meget forurenende og man kan til fordel vælge en mere klimavenlig løsning, som fx solceller til taget.