Hvis du ønsker at skåne klimaet, så bør du skifte kød ud med frugt og grønt. Det er nemlig en belastning for klimaet – og endda i stor stil. Det er dog særligt oksekød, der er tale om, da det faktisk er hele otte gange værre for klimaet end eksempelvis kylling og laks.

Fødevarernes klimabelastning

Op mod 30% af EU-landenes samlede udledning af drivhusgasser stammer fra produktion og forbrug af fødevarer. Det er dog vigtigt at understrege at det ikke blot er fra kød. Det er dog især produktion af kød – og i særligt høj grad kvægproduktionen – der belaster miljøet.
Faktisk er landbrugsdyrene ansvarlig for 18% af verdens drivhusgasudledning. Det er faktisk en større andel end transport til både lands, vand og i luften. I EU er tallet mindre, da det lyder på mellem 4% og 12% af vores bidrag til den globale opvarmning. Både mælk, smør og ost er dog også store syndere.

Du kan gøre en forskel for klimaet

Den samlede klimabelastning fra en gennemsnitlig dansk kort lyder på mellem 3 og 4 ton CO2 om året. Det er cirka 20% af den udledning, en gennemsnitlig dansker belaster klimaet med årligt. Heraf stammer en stor del af fra forbruget af produkter fra dyr, og det største enkeltbidrag er fra oksekødet.
Faktisk står oksekødet for hele 1,5 ton CO2 om året. Ønsker du at skåne miljø og klima mest muligt, så er du nødt til at omlægge din kost. Du bør have fokus på at spise mere frugt og grønt. Det er dog ikke alle, der har lige nemt ved dette, fordi de ikke synes, det er specielt spændende at spise frugt og grønt.

Gør det mere interessant at spise mere frugt og grønt

Du kan sagtens gøre det mere interessant for dig selv at spise mere frugt og grønt. Du kan f.eks. finde en god æblepresser på dette website, som du kan bruge til at presse æbler til enten juice, mos el.lign. Endvidere kan du også finde et utal af opskrifter på nettet, der gør det mere interessant at spise frugt og grønt.

Står du og mangler penge til køb af frugt og grønt, så skal du klikke her, hvor du bliver introduceret for en række online udbydere af dagligvarer m.v. Du kan også vælge at købe pizza og durum på afbetaling gennem Hungry og Just Eat. Der er rig mulighed for at købe kødfrie pizzaer i dag. Så hvad venter du på?