Nuvel, er ny her i bevægelsen, så tænkte jeg ville forsøge at redegøre for hvad jeg selv gør for at begrænse Co2-udslippet. At slukke lys/maskiner har jeg på rygmarven. Nu færdes jeg i hospitalsmiljøer qua mit arbejde. Lyset slukker jeg simpelthen på ubrugte etager/rum/toiletter. Det ligger på rygmarven. Desuden undgår jeg unødig brug af plastikbægre, hvor jeg bruger almindelige krus, hvis det er muligt. Det er et simpelt første skridt, dog stadig svært for mange mennesker. Affald sorterer jeg efter forskrifterne. Ser jeg affald i nærmiljøet samler jeg det op og smider det rette sted hen. Mit hjem flyder ikke over af gadges. Fjernsynet tændes kun i aftentimerne, computeren er en bærbar på batteri. En stationær computer er totalt bandlyst. I modsætning til mange andre i byens lejligheder, så har jeg kun lys i de rum jeg benytter. Byens unge har til gengæld en indgroet vane med at der skal være lys i køkkenet selv om du ikke er der. Mine sengetider er rimelig faste i forhold til gennemsnittet, så sparer strøm to-tre timer ved at gå i seng ved 23-tiden. De fleste andre går først til ro ved 01-tiden. Skinner solen udenfor slukker jeg lyset indendørs.

Om vinteren har jeg radiatoren indstillet på det anbefalede. De afbrydes ved udluftning. Har bevidst fravalgt bilen, da jeg gerne vil bidrage til en bedre luftkvalitet i København. Skulle jeg en dag måske flytte til provinsen, vil jeg anskaffe en el/brintdrevet bil. Det altoverskyggende problem i hovedstaden og andre store byer i Danmark er de mange dieselbiler. Så i stil med en stationær computer, ville et sådant køretøj også være bandlyst. Flyrejser begrænser jeg mest muligt, der er glimrende feriemuligheder/former lokalt og i togafstand fra bopælen. Dermed være ikke sagt jeg aldrig kommer til at flyve igen, men jeg vil gøre alt for det ikke skal være to gange pr år som mange danskere ligger på i dag. Måske jeg er en sjælden race, men til alt held virker det til der er andre lignende ildsjæle her i bevægelsen. Konklusion: føler jeg selv jeg lever efter de anbefalinger som eksperter opstiller hvis vi skal overleve på denne klode. Vores opgave er så at få flere med og politikerne til at turde satse på miljøtænkning i stedet for at lade sig styre af markedskræfterne. Vi har travlt, klimaændringerne er i gang.