fbpx
Citizens' Climate Lobby

Hvem er vi?

CCL-DK er den danske afdeling af den verdensomspændende borgerorganisation Citizens Climate Lobby. CCL er en partipolitisk uafhængig organisation, selv om vi til tider arbejder sammen med politiske partier, når vi har fælles mål.

Hvad vil vi?

Vi arbejder for at gøre det dyrt at udlede CO2, så forbruget af fossile brændstoffer falder og udfases på sigt. Vi vil gøre det med et system, som kaldes Klimabidrag og -bonus, eller Carbon Fee and Dividend. Der er det særlige ved systemet, at den adfærdskorrigerende afgift, som opkræves, returneres til befolkningen, hvorved det bliver forureneren, som betaler mest. Derved bliver systemet tilgængelig for alle partifarver.

Citizens' Climate Lobby

Hvordan arbejder vi for vores mål?

Vi samler støtte til Klimabidrag og -bonus ved at kontakte borgere, politikere, erhvervsliv og andre vigtige aktørere, for at informere om systemet. Det kunne ske gennem større, eller mindre møder, personlige samtaler, foredrag, kampagner på nettet, eller bare en email. Vi er også synlige ved demonstrationer og arbejder sammen med andre NGOer for at fremme kampen mod klimaændringerne.

Citizens' Climate Lobby

Citizens Climate Lobby EU, som vi er del af, har startet et Europæisk borgerforslag, som du kan se og støtte her. På siden kan du også læse mere om systemet, hvad dets fordele er og hvem der anbefaler det.

Hvor finder man os på nettet?

Vores egen hjemmeside er på vej, men indtil da har vi to sider på Facebook.

Vi har en offentlig side, som er beregnet til at informere om begivenheder m.m. omkring CCL-DK

Vi har også en gruppeside for nuværende (og kommende) aktivister, hvor vi vender aktioner, tiltag og information vedrørende Klimabidrag og -bonus.

Vil du være med?

Vi kan altid bruge ekstra hænder til lobbyarbejdet og alt muligt andet i den sammenhæng. Ring, eller skriv til en af vore kontaktpersoner.

Kontaktpersoner:

 

Majken Bilslev-Jensen
Talsperson, økonomiske spørgsmål, foredrag
majkenbilslev@gmail.com
61335648.

 

Citizens' Climate Lobby

 

Maya Bjerrum Trinkjær
Arrangementer, foredrag
mayabjerrum@gmail.com
51894281

Citizens' Climate Lobby

 

Stig Lindén-Søndersø
Foredrag og PR
stig@klimanetvaerket.dk.
5074 9076.

Citizens' Climate Lobby

 

 

Armin Vauk
Hjemmeside, økonomiske spørgsmål,
EU-arbejdsgruppe
armin@klimanetvaerket.dk
29 25 92 36

 

Citizens' Climate Lobby