Efter folketingsbehandlingen af borgerforslaget ”Klimalov nu” har næsten alle partierne en klimapolitik med i dét grundlag, de går til valg på. Det er nyt, at alle anerkender, at vi har en klimakrise, og det skyldes helt sikkert presset fra os borgere.

Men det er nu, vi skal holde fast og skrue op for indsatsen, for politikerne nedtoner klimakrisens omfang og deres bud på løsninger rækker slet ikke. Nogle (langt ind i Socialdemokratiet!) argumenterer for ”teknologifix”, så ingen behøver ændre adfærd. Det er ikke realistisk, så vi har nok at se til med at synliggøre, argumentere og skubbe på for ambitiøse og ansvarlige løsninger.
Odense/Fyngruppen har siden december været synlige i gågaderne i Odense med skilte, bannere og flyers. Sammen med Den Grønne Studenterbevægelse og MS har vi holdt Klimalørdag hver lørdag fra 11 til 13 og snakket med forbipasserende om deres tanker og bekymringer for fremtiden.

Ved skolestrejkerne har vi støttet de unge med vores tilstedeværelse og med taler, både i Odense, Svendborg, Middelfart og Kerteminde. Et interview i P1 morgen med en bedstemor fra gruppen fik endnu flere på gaden.
I år skal der også være Folkets Klimamarch i Odense! Vi er med til at planlægge og forberede den sammen med vores faste samarbejdspartnere og med DN, og vi er også i kontakt med en lokalgruppe af Greenpeace. Sammen har vi flere klimamuskler og kreative ideer!

Grundlovsdag har vi en spændende bod og små gode indslag på Demokratifestivallen i Ollerup, som også får besøg af Margrethe Vestager, Uffe Elbæk og komikeren Christian Fuhlendorff. Vi glæder os til at snakke klimaløsninger på en demokrati-dag, og du er velkommen til at kigge forbi.

Vi mødes ca. 1 gang om måneden i lokalgruppen og udveksler stort og småt om, hvad der sker på øen, og hvor vi kan få noget til at ske, fx i kommunerne. Dem har vi et skarpt og grønt øje til, og det virker! Vi skal med til Folkemøde om fremtidens klima i Middelfart til august og med til Nyborg Folkemøde i november. Det rykker – det nytter!!

Kirsten Gullmaj Nielsen

(Indlæg fra NyhedsbrevApril2019)