I Aarhus er vi over 30 aktive. Bliver de nye i gruppen, eller forsvinder de igen, fordi der var for meget snak og for lidt handling? Og hvad med ”de gamle”? Bliver de, eller giver de op af samme grund?

Det afhænger ikke kun af, om det lykkes os at undgå ungdommens opslidende rundkredse med uendelig snak. Vi er med i BKa for at gøre en forskel for dem, vi elsker, og vores motivation kommer af, om det lykkes. Men hvordan handler vi på den RIGTIGE måde?

Vi bakker helhjertet op om børnene og de unge, når de i stor stil begår civil ulydighed med skolestrejkerne, for vi er lige så utålmodige, som de er. Er vi så også klar til at blokere veje og broer, som Extinction Rebellion gør det? Nogle bedsteforældre er. De fleste mener, at vi så vil miste den brede opbakning fra folk flest. Dén er helt afgørende, hvis vi skal presse politikerne til handling, for de tør ikke – endnu – gøre, hvad der skal gøres, selvom klimaforskerne advarer om følgerne. De tænker i stemmer og mandater, gør de. Det gør vi så også 🙂

Her og nu arbejder vi på højtryk for at være så synlige som muligt. På gaden sammen med de unge, til Folkets Klimamarch om lidt, til vælgermøder, i medierne … Til efteråret sender vi ”grå klimaambassadører” ud for at mødes med helt almindelige bedsteforældre, som gerne vil gøre mere for klimaet og måske også sende en hilsen til politikerne.

Kunne vi finde på at blokere døren til borgmesterens kontor med barne- og klapvogne og oldeforældrenes rollatorer? Det vil tiden vise, for vejen bli’r til mens vi går.

Her og nu gælder det folketingsvalget! Vi er med på gaden – syngende, for tiderne er lige så alvorlige, som da danskerne mødtes til alsangs-stævner. Vi er dem, der prøver at erobre vælgermødernes dagsorden med skarpe klima-spørgsmål. Sidst, men absolut ikke mindst: Vi snakker med Gud og hvermand og naboen med om dét med klimaet.

Det er sådan, vi gør valget til et klimavalg!

Annegrethe Jørgensen

(Fra NyhedsbrevApril2019)