AT FLYVE PLANETENS KLIMA I SÆNK

For 5 år siden besluttede jeg at stoppe med at flyve på ferie, da jeg i et radioforedrag hørte, hvor meget fly belastede klimaet i forhold til tog. Men som mange danskere havde jeg stadig lyst til at udforske andre lande og kulturer – men nu med langsommere rejseformer. Det er der kommet en bog ud af, da der ikke fandtes dansk litteratur om togrejser.
1 ½ år udforskning og gennemsøgning af nettet samt spændende togrejser i Europa er nu omsat til en bog på 572 sider: OPLEV EUROPA MED TOG. Bogens første del rummer mine og 20 rejseglade menneskers fortællinger om oplevelser i alle lande i Europa og anden del er facts om rejseveje, nattog, apps, find billige billetter, A-Z om togrejser m.m. For at gøre det let, har vi lavet en blog på 32 sider med klikbare link til bogens 12 kapitler.

Med denne bog og vores Facebook Togrejse Gruppe håber vi at flere får øjnene op for glæden og værdien af at tage sig tid til at rejse i et tempo, som gør, at man får sjælen med.

Jeg er i en sen alder (73) blevet Klima-aktivist – er aktivt medlem i Rådet for Bæredygtig Trafik, i Klimabevægelsen og hos Bedsteforældrenes Klimaaktion – og glæder mig utrolig meget over alle de unge, der bliver mere og mere klima-bevidste.

Jeg tilslutter mig Bettina Hauges vision: ”Slow Travelling i langsommere transportmidler end fly kan være den fremtidige vej til at opretholde idealet om det aktive og berejste moderne menneske, uden at millioner af sådanne moderne mennesker flyver planetens klima i sænk”.

http://sallingboe.dk/ny-bog/index.html

http://europarejsermedtog.sallingboe.dk/#home

https://www.facebook.com/groups/togrejser/