Aktive grupper i Klimabevægelsen

Har du lyst til at starte en ny gruppe? Kontakt landsudvalget på lu@klimabevaegelsen.dk med din ide og vi opretter en side, hvor du kan reklamere for gruppen. Hvis du også har et flot billede eller logo, der kan præsentere gruppen, er det helt perfekt!

Klimatelt på Folkemødet 2019

Klimatelt på Folkemødet på Bornholm 13-16 Juni 2019

350 Klimabevægelsen i Danmark har taget initiativ til at lave et egentligt ”klimatelt” på Folkemødet 13-16 Juni 2019 på Bornholm.

Planen er, at vi sammen med en omkring 15 andre, især mindre NGOer, vil diskutere en række forskellige emner og tilgange indenfor klimasagen. Vi har arrangeret et stort telt på 12 x 6 meter med mikrofoner og lydanlæg, og der er også et areal udenfor teltet, hvor der placeres 6 bænke og 3 borde.

Vi er allerede kommet meget langt i planlægningen af programmet som indeholder omkring 28 forskellige debatter, og på vores åbningsdebat deltager blandt andre Connie Hedegaard, Jesper Theilgaard og Peter Birch Olesen, så det bliver super spændende.

Se det foreløbige program her: PROGRAM

Som en del af teltet og vores aktiviteter, så udarbejder vi en 32 siders printet ”Folkemøde-klimaavis” med en beskrivelse af de deltagende medarrangører i klimateltet.

Hvis du vil høre mere om Klimateltet, så kan du deltage i det næste “Fællesmøde for medarrangører” som finder sted i København, onsdag den 15. Maj kl. 16-18.

Der foreligger endnu en del arbejde med praktisk planlægning og koordinering, også på selve folkemødet, som vi gerne vil have hjælp til. Så hvis du eksempelvis har flair for skriftlig kommunikation og redigering, eller hvis du har tid og lyst til at uddele vores Klima-Avis så skriv en mail til fm@klimabevaegelsen.dk eller ring til Bjørn på telefon 3137 5085.

Klimateltet er økonomisk støttet af blandt andre Merkurfonden, Græsrodsfonden, Miljøfonden og 1. Maj Fonden

læs mere

AnsvarligKommune

Denne gruppe arbejder for, at danske kommuner frasælger deres investeringer i fossile selskaber. Formålet er at udveksle viden om og understøtte en øget divestment i Danmark. De danske kommuner har i dag et ukendt millionbeløb investeret i fossile selskaber.

læs mere

AnsvarligFremtid

Denne gruppe har som formål at udveksle viden om, og lave fælles nye initiativer som understøtter divestment (at flytte investeringer fra fossil til vedvarende energi). Både globalt og i Danmark er store milliardbeløb investeret i den fossile industri. For at verden skal kunne slå over i mere bæredygtige energiformer, så er det nødvendigt at en langt større del af vores investeringer, eksempelvis midler som pensionskasser og banker investerer, går til virksomheder og forskning indenfor energibesparende og vedvarende teknologier.

læs mere

Den Grønne Studenterbevægelse

Vi er et initiativ startet af studerende fra forskellige videregående uddannelsesinstitutioner i foråret 2018. Vi er gået sammen om at skabe en ny, bred bevægelse karakteriseret ved ungdom og handlekraft. DGSB er ikke en bevægelse udelukkende for studerende, men et fællesskab for alle, der vil kæmpe for vores og de fremtidige generationers eksistensgrundlag.

læs mere

Klimaforældrene

Vi vil mobilisere forældre til fælles handling for klimaet, både i form af personlige handlinger og påvirkning udadtil. Vi afholder bl.a. klima-cafe i børnevenlige omgivelser, hvor vi har et kort fagligt oplæg hver gang.

læs mere

Solcellegruppen

Endnu er der ikke den nødvendige politiske opbakning til solceller. Vores solcellegruppe skal overbevise politikerne om, at der i Danmark skal opsættes langt flere solceller til at høste ren, CO2-fri energi.

læs mere

Betaling i gang

Se KlimaTV

Se KlimaTV

Vores stadigt voksende samling af klimavideoer fra ind- og udland.

Bliv medlem

Bliv medlem

Medlemskab koster 250 kr. for almindelige medlemmer, 100 kr. for studerende, pensionister og arbejdsløse og 500 kr. for foreninger.